Purmerkerk

De Purmerkerk doet naast de kerkelijke functie ook wel eens dienst als expositieruimte. Zoals de naam al zegt, staat deze kerk in de Purmerpolder. Eerder schreef ik al eens over de Purmer en het 400 jarig bestaan van deze polder, dat dit jaar gevierd wordt met allerlei activiteiten het hele jaar door.

Men had in de programmering van activiteiten dit jaar al aandacht via fotografie aan de Purmer geschonken . Daar lees je hier over. Nu dus een expositie met schilderijen,

textiele werkvormen en beelden met deze polder als onderwerp.

Centraal in de ruimte kon je een film bekijken over de geschiedenis en oude beelden van zowat alle boerenbedrijven. Dat maakte de stemmen los van toeschouwers over die goede oude tijd, want ook in de Purmer zijn er niet echt veel boerderijen over, die nog in bedrijf zijn.

In samenwerking met het Waterlands Archief staat men stil bij het ontstaan van de Purmer als polder.

Toch leuk, dat men zo’n kroonjaar niet zomaar voorbij laat gaan en doormiddel van een grote diversiteit aan activiteiten, iedereen doet beseffen, dat het toch iets heel bijzonders is om in een droogmakerij te wonen.

7 gedachtes over “Purmerkerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s