Toscana

Het was zwijmelen bij deze Netflix zomerfilm 2022 over een Deense kok, die in Italië een kasteel erft.

Plot: Chef-kok Theo mikt met zijn grote ambities op de moeilijk bereikbare derde Michelinster. Op de grote avond waarop hij moet dienen voor een veelbelovende, potentiële investeerder, krijgt Theo te horen dat zijn vader, die er nooit voor hem is geweest, dood is. De anders zo onverstoorbare Theo verliest zijn geduld en de avond eindigt rampzalig. Wanneer hij ontdekt dat hij van zijn vader een Italiaans kasteel in Toscane heeft geërfd, ziet Theo zich genoodzaakt daarheen te gaan en orde op zaken te stellen. Daar doet Theo allerlei ervaringen op, onder andere door de vrouw Sophia die hij ontmoet. Het dwingt hem om de confrontatie aan te gaan met de kant van het leven die hij tot nu toe heeft verwaarloosd. (bron Moviemaker.nl)

Een romantisch verhaal, maar wat me raakte was een gesprek, waarin gezegd werd: ‘Niemand wordt speciaal geboren, maar gemaakt’. Bijvoorbeeld, je voelt je speciaal, door hoe iemand naar je kijkt. En ik besef: dat is een ding dat ik erg mis, Sjaak’s blik in zijn ogen, als hij naar me keek.

13 gedachtes over “Toscana

  1. Goh, dat is toevallig. Wij keken deze film een paar dagen geleden. Interessant gegeven en goed gespeeld in een mooi landschap. Jij slaat je er – zo te lezen hier – wel goed door, Jeanne, maar het grote gemis van Sjaak zal absoluut op sommige momenten ongenadig toeslaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s