Canal Pride

Het was alweer twee jaar geleden, dat de Canal Pride werd georganiseerd. Maar dit jaar kon het weer doorgaan en voeren er 80 boten door de Amsterdamse grachten. Het weer was fantastisch en de sfeer was zoals vanouds heel positief en gezellig. Het was de 25ste editie. Het thema van deze pride was ‘My gender, my pride’. De start was op ’t IJ.

Veel boten hadden een boodschap. Wat duidelijk was, dat er werd uitgedragen, dat iedereen er mag zijn, ongeacht je geaardheid. Ik geniet van de stralende mensen op de boten, die zich vandaag heel duidelijk laten zien, die trots zijn op wie ze zijn. Laten we hopen, dat de acceptatie van elkaar, zoals dat hier vandaag zo mooi zichtbaar is, ook in de wisselwerking met het publiek, zo zal blijven. Ik mag hopen, dat dit prachtige evenement, ook in Nederland voor verdere acceptatie zorgt, maar vooral dat er wat veranderen gaat in landen, waar de LHBTI’s nu nog worden vervolgd, als ze laten zien wie ze zijn.

Maar de gewone glitters en protserigheid horen er ook bij.

De boot waar ik eigenlijk op stond te wachten, kwam dan toch eindelijk langs. Er werd op gedanst met een niet te stoppen enthousiasme.

Ik ben trots op mijn schoonzoon!

15 gedachtes over “Canal Pride

  1. Ik ben er nooit bij geweest, maar ben blij dat dit kan in Nederland. Ik blogde er ook iets over in mijn laatste blog. Hopelijk vergroot het de tolerantie weer door dit soort evenementen. De boot van je schoonzoon zag ik ook op tv volgens mij.

    Geliked door 1 persoon

  2. Prachtige, kleurrijke foto’s en leuk dat je schoonzoon op een boot staat. Maar ik ben beslist niet trots op Nederland. Ons land staat op de 13de plaats in Europa als het gaat om lhbti-rechten, weer een plaats lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse Rainbow Europe Index. Ooit waren we koploper. Ik schaam me dood over dit feit.

    Geliked door 1 persoon

  3. Heel mooi in beeld gebracht, ik heb vorig jaar meegewerkt om het in Heerlen te laten slagen. Daar was het ook al een groot feest, maar uiteraard niet te vergelijken met Amsterdam. Voor mij zijn we allemaal mensen. Met een beetje respect voor elkaar is het veel leuker.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s