Het zwarte strand

Toen we in het dorpje aankwamen waar ons hotel lag, zag ik meteen de contouren van gesteente in zee, dat ik herkende van de foto’s van fotomaatje P. Zij had op het strand bij deze rotsen een paar maanden geleden een ongeluk gehad en moest haar fotovakantiereis afbreken, omdat haar enkel complex gebroken was. Ze is herstellende na een operatie- en revalidatietraject. Ik was dus gewaarschuwd om goed uit te kijken daar bij Reynisfjara.

Bij het strand was ik met stomheid geslagen. Ik kende alleen de foto’s richting zee en had me ingesteld op dat beeld.

Toen ik het strand opliep zag ik eerst datgene wat het strand zwart maakt, de stenen van grof tot klein en dan bij het water gruis van lava.

Maar ik was totaal verrast door de rotsen. Het leek wel een kathedraal.

Zoveel vormen van het basalt.

Wat schetst onze verbazing, dat we na lang turen toch echt papegaaiduikers zagen zitten hoog boven op de rotsen.

We herkenden hun gefladder en zagen toen, dat ze in zee aan het vissen waren en steeds terugvlogen naar de rotsen. De foto’s zijn helaas niet heel scherp, maar zo leuk, dat we ze daar bezig zagen.

Toen we weer van het strand afliepen, viel ons oog pas op het waarschuwingsbord, over de verraderlijke golven, die hier huis kunnen houden.

Gelukkig hadden we dat soort gevaarlijke golven niet gezien. Wij waren geïmponeerd geweest door andere dingen, dan hoge golven, gelukkig maar.

11 gedachtes over “Het zwarte strand

  1. Een indrukwekkende en vaak gefotografeerde kust. De scherpe rotsformaties in zee waarvan er één op een vinger lijkt inspireerden al menig fotograaf. De basaltformaties zijn prachtige creaties van moeder natuur en natuurlijk…. die grappige papegaaiduikers hé.
    Bedankt voor de fotoreeks hoor, echt leuk !

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s