Tegenstelling: niks – alles

In de haven van IJmuiden hingen op een vissersboot de netten te drogen, die gebruikt worden bij het puls-vissen. Dit is een manier van vissen waarbij ze stroomstootjes gebruiken, die in deze sleepnetten zitten. Alles natuurlijk om een zo groot mogelijke vangst te hebben, want ja, een visserman moet ook leven. De netten slepen over de grond op zoek naar schol. Helaas gaat het vissen op deze manier zo rigoreus, dat de zee snel leeg raakt van vis, als men hier te lang mee doorgaat. Het is een omstreden manier van vissen. Er is ook een verbod op, maar men is steeds weer op zoek naar aanpassingen van het systeem, zodat het toch wel weer kan.

Hier zie je nog meer voorbeelden van deze tegenstelling.

7 gedachtes over “Tegenstelling: niks – alles

  1. Jah het zijn zorgelijke tijden voor elke vorm van ‘voedsel-vergaring’ / voortbestaan … net als wat Bea al schrijft heb ik hier ook al veel over gehoord van gelezen… het is al lang geen kwestie (als het dat al ooit was) meer van alleen maar voor of alleen maar tegen zijn…. Nood breekt wet geldt helaas…. Hopelijk worden er oplossingen gevonden die voor elk wezen ideaal zijn.

    Als invulling voor het thema past het dan wel heel goed, dank je wel.

    Geliked door 1 persoon

  2. Tja, pulsvissen. Ik heb uit krantenartikelen begrepen dat de vissers hiermee op het randje van wat wel en niet mag zitten. Zo lastig om een mening te vormen, want je gunt ieder zijn brood.
    Als tegenstelling een goede keus.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s