Bloeiende heide

Augustus is de heidemaand en als die bloeit, worden wij fotomaatjes wat onrustig. Want al dat paars is altijd goed voor een mooi plaatje. We spraken dit keer af om richting Schoorl te gaan op zoek naar heidevelden in de duinen. We hoopten, dat het in de vroege avond mee zou vallen met de warmte. Inderdaad was het een prima temperatuur en vrijwel geen wind. Maar helaas hadden we ons misrekend met de Schoorlse duinen. Het blijken de hoogste van Nederland te zijn. (55,4 boven N.A.P.) Om bij de heide te komen kregen we als eerste een pittige klim te verstouwen. Eenmaal boven was alle koelte, die we voelden, helaas verdwenen.

Maar we genoten van de paarse heide in de laatste zon.

De lucht had eerst weinig tekening en opeens piepte de zon tevoorschijn. Dat was een cadeautje!

Naast de heide nam ik ook nog wat andere dingen op de foto. Ik noem dat bijvangst.

11 gedachtes over “Bloeiende heide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s