Voor de variatie: regen.

Die broodnodige regen paste niet zo goed in onze planning. Met vriendin M had ik afgesproken om een dagje naar Texel te gaan, waar een andere vriendin de hele zomer op de camping bivakkeert. Vanaf de boot zouden we gaan lopen naar haar toe. Helaas ging bij het betreden van het eiland (ook al wat eerder trouwens) de hemelkraan wagenwijd open. We werden daarom opgehaald met de auto en even later zaten we in de voortent bij het tikken van de regen.

Het werden andere activiteiten, dan we in gedachte hadden: we dronken wat, we praatten bij, we lunchten uitgebreid en nog steeds bleef het regenen. Het deerde ons niet, want het was supergezellig daar op de camping.

Anders dan de buienradar had voorspeld werd het geen moment droog. Om toch iets meer te zien dan een voortent alleen, reden we met de auto naar Den Hoorn om wat exposities te bekijken. Het land rondom het dorpje bleek een ware oase aan kunstuitingen. We waren blij verrast. Eerst liepen we over een allerliefst paadje tussen twee mooie oude pandjes door naar een boerderij daarachter.

Het bleek anno 1660 een schuilkelder geweest te zijn, vandaar de naam ‘De Vermaning’. Nu staat het ten dienste van kunst, muziek en creativiteit.

Het koor boven, is het domein geweest van kunstenaar Henk Noorlander, die ook de eigenaar was van het kerkje. Hij is in 2020 overleden, maar daarboven is alles nog ter nagedachtenis aan hem.

Op deze middag en de hele maand augustus is er een expositie van Marja van Etten te zien. ‘Kleur je leven’ is de naam van de expositie. De schilderijen zijn blijmakers, vind ik. Heerlijk om naar te kijken. Een grotere tegenstelling met het sombere natte weer buiten was niet denkbaar.

We zagen nog meer, maar dat komt morgen aan de beurt op mijn blog. Om 18.00 uur namen we de boot terug en wat denk je? Het was droog.

11 gedachtes over “Voor de variatie: regen.

  1. Wat een prachtige kleuren van de kunstwerken van Marjan van Etten, Jeanne! Echt een lust om naar te kijken. ❤
    Tentdoek en regen, goede vrienden en lekker eten: een knusse combinatie. Fijn dat jullie er toch ook nog op uit zijn getrokken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s