Het boetje van Klemat

Na het zien van het kleine boetje met zijn 39 barbiepoppen waren de verwachtingen hoog gespannen. Geen idee wat je kon verwachten in deze boet.

We gingen het beleven en we lieten de stilte op ons inwerken. Net als in het kleine boetje kwam je hier ook niet uitgekeken op de installatie. De aankleding van de mooie oude muren

en het middengedeelte, dat gemaakt was van oude gordijnen,

oud porselein en borduurwerkjes uitgevoerd met antieke belettering.

Het leek in het midden wel een hemelbed. Die associatie werd misschien wel opgeroepen doordat overal dingen hingen over Zielskapje, een moderne uitvoering van Roodkapje. In het sprookjesboekje van Zielskapje lees je een hilarisch verhaal met heel apart woordgebruik.

Opeens zie je de woorden uit het verhaal terugkomen in de borduurwerkjes, die ook zo grappig zijn. Alleen daar al kom je niet uitgekeken.

In de ruimte klinkt zen-muziek en je kunt je voorstellen, dat je hier inderdaad heerlijk tot rust kunt komen. Door je te concentreren op alle prikkels, lukt het juist ook alles los te laten waar je druk mee bent. Een bijzondere ervaring! De moeite waard, als je binnenkort nog eens naar Texel gaat!

7 gedachtes over “Het boetje van Klemat

  1. Een bijzonder leuk ingericht Boetje, alleen vraag ik me af of je eenvoudig tussen de schotels door kunt lopen zonder schade te veroorzaken. Want ik zou wel al die teksten willen lezen als ik daar was.
    Voor vandaag wens ik je een fijne zondag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s