Voor Pampus

Met in gedachte, dat Pampus, het forteiland, wel een geschikt uitje zou zijn op een snikhete dag, voeren we af naar het eiland. Ik was er een keer eerder geweest. Met dat bezoek in gedachte had ik mijn dichte schoenen aangetrokken en een jasje mee in de rugtas. Want toen was het daar vreselijk koud binnen. Zo’n vochtige ongezonde kou en ik had geen zin in koude voeten, de reden dat ik mijn sandalen niet had aangetrokken. Maar wat had ik een spijt. Zelfs tijdens de boottocht voelden we bijna geen wind. Het was heerlijk op het water.

Op het eiland was het gewoon bloedheet buiten en in het fort een ietsiepietsie kouder. Best een lekkere temperatuur, maar koud, nee. Ons groepje fotomaatjes ging aan de wandel door het fort. Je krijgt iets mee over vorige eilandbewakers

en het soldatenleven.

Ook konden we virtueel een ballonvaart maken. Dat was erg mooi gedaan. Hoog in de lucht keken we neer op de forten van de Waterlinie rondom Amsterdam. Ze noemden het het geheime wapen. De linie is nooit gebruikt, waar ie voor bedoeld was, maar daar lieten ze zien hoe ons land er had kunnen uitzien, als ze dit wapen in oorlogstijd zouden gebruiken. De hele boel wordt onder water gezet.

Ik ging deze keer eigenlijk niet voor de geschiedenis, maar ik zocht mooie fotografische beelden. Je kunt hier echt heerlijk los gaan, dwalend door het gangenstelsel en alle vertrekken.

Spelend met licht

en lijnen

Buiten kun je nog bij de koepels komen, maar daar kregen we bijna een appelflauwte vandaag.

Nee, buiten moest je niet zijn. Zittend op de boot, in afwachting van vertrek zaten we er dan ook alle vier voor pampus bij. Gelukkig ging de boot varen en kwam er een windje opsteken. Dan is het weer genieten,

daar op het water langs het Muiderslot naar Muiden.

.

13 gedachtes over “Voor Pampus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s