Pieterpad: Gennep – Groesbeek

Ik was al vroeg wakker op onze tweede wandeldag. Ik keek uit het dakraam en zag mistflarden over het land. Ik schoot in de kleren en om 7 uur stond ik aan de oever van de Niers te genieten van het ochtendgloren.

Na het ontbijt liepen we in noordelijke richting het dorp uit. We liepen al snel in het dal van de Niers.

Daar ligt de ruïne van het Genneperhuis, waar ik gisteren al over vertelde. Er is nog maar weinig over van de Middeleeuwse burcht.

Men heeft er een uitkijkpunt bovenop gemaakt, waarvandaan je een prachtig zicht had op het punt waar de Niers in de Maas stroomt.

Als je daar staat, begrijp je dat dit een heel strategische plek was, waarvandaan je goed overzicht had.

Via Milsbeek liepen we richting Sint Jansberg.

We dwaalden door prachtige bossen, met flinke hoogteverschillen. Vanaf de hellingen ontspringen beekjes, waardoor schitterende vennen ontstaan in het bos.

Het hoogtepunt vond ik het zien van een ijsvogel. Mijn zus zag een blauwe schicht vliegen en landen op een tak. Met het blote oog zag je hem nauwelijks, maar ik was weer heel blij met mijn fototoestel, dat zo lekker kan inzoomen.

Niet overal zagen de bossen er even gezond uit helaas.

Na een slingerend pad, dat afwisselend stijgt en daalt kwamen we aan de bosrand uit. Daar keken we uit op wijngaard Klein Amerika. Groesbeek is bekend om zijn jaarlijkse wijnfeesten.

Dat betekende, dat we Groesbeek naderden. Dat was het eindpunt voor vandaag van weer een prachtige afwisselende etappe. Ik heb genoten van het gezelschap van mijn zus. Nog nooit hadden we zoiets samen gedaan, maar het smaakt naar meer. En de zorgzaamheid van mijn neef en zijn vrouw, hoe zij ons enorm in de watten hebben gelegd, verhoogde alleen maar de feestvreugde.

18 gedachtes over “Pieterpad: Gennep – Groesbeek

  1. Prachtig die ijsvogel, mijn favoriete vogeltje waarvan ik er twee in huis heb (kunst op een marmeren sokkel), maar die kunnen niet tippen aan die van Jou. Ook dat ochtend gloren weer heel mooi vast gelegd!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s