Afdankertje

Ik ben slecht in weggooien. Dat blijkt wel uit het feit dat deze deksel al heel wat jaren bij mijn pannengerei hoorde. Hij deed dienst als deksel voor de grote koekenpan. Ik heb hem meegenomen uit de inboedel van mijn schoonouders, toen die naar het verzorgingshuis gingen en niet meer zelf hoefden te koken. De deksel zou worden weggegooid, want ook toen was het al een oudje. Naast dat ik zo’n grote deksel miste voor mijn pan, vond ik het een mooie nagedachtenis aan mijn praktische schoonmoeder, die deze deksel op haar manier gerepareerd had.

En ook bij mij functioneerde de deksel weer goed. De knop werd jarenlang vastgehouden door een jamdekseltje aan de onderkant. Maar helaas, de schroef was dol geworden en de knop viel eraf. Nu werd het voor mij toch echt tijd om eens een een nieuwe grote deksel te kopen! Ik kan, net als mijn schoonmoeder nu eenmaal iets wat het nog doet, slecht weggooien.

12 gedachtes over “Afdankertje

  1. Ja ik herken dat, moeilijk dingen weg te gooien waar een herinnering aan kleeft. Maar misschien kun je het geheel in een kleur spuiten die in je keuken past en het als decoratie aan de muur hangen . Fijne zondag gewenst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s