Opening hotel

Ik ben iets later met het plaatsen van mijn blog dan normaal. Het leek me leuk om even de opening van het nieuwe insectenhotel mee te nemen. In onze insectentuin, waar ik sinds kort vrijwilliger ben, staat een nieuw insectenhotel, gebouwd door meubelmaker Alco. Het heeft de uitvergrote vorm van een bijenraat. Elk compartiment is op een andere manier gevuld. Niet zomaar, nee. Onze deskundige op insectengebied, Ronald Adams, weet precies wat welk insect nodig heeft om te gaan nestelen. We zagen al een wespenkoningin rondvliegen op zoek naar een overwinteradresje. Ze is hier vast op de goede plek.

Er is ook een deskundige op plantengebied. Marianne van Bommel weet dan weer precies welke plantensoorten welke insecten aantrekken. De hoop is, dat de insecten, die in de tuin komen, ook gebruik gaan maken van het hotel. Het is nog even afwachten, want alles aan de huisvesting is nog té nieuw, maar het komt vast goed.

Om 10 uur verrichtte wethouder van ruimtelijke ordening en dierenwelzijn, Harm Scheepstra, de officiële openingshandeling.

De hele tuin draait op vrijwilligers en het stukje grond, waar een en ander op gerealiseerd is, was een soort niemandslandje van de gemeente. Nu is het een prachtig hoekje, waar je door kunt wandelen naar het park. Het is openbaar terrein.

De werkgroep heeft al herhaaldelijk subsidies binnen gesleept, want alles kost natuurlijk toch geld en andere inkomsten zijn er niet. Ook voor dit hotel is de subsidiekraan opengetrokken. Maar dan heb je ook wat. En daarbij nog eens erg goed voor de biodiversiteit van onze natuur.

.

14 gedachtes over “Opening hotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s