Drifting

Langzaam waag ik me eraan, om iets van Sjaak te verplaatsen en zelfs op te ruimen. Daardoor bekijk ik nu zijn spullen. Ik kom allerlei boekjes en schriften tegen met aantekeningen, gedichten, liedteksten en voor Sjaak belangrijke teksten, vaak filosofisch van aard, die hij in de loop der tijd had verzameld. Ik ervaar het als cadeautjes, die ik van hem krijg.

In mijn huis is het tegenwoordig hele dagen stil. Ik vergeet gewoon muziek aan te zetten, terwijl er kasten vol muziek in huis staan. Toen Sjaak er nog was, stond er altijd muziek op, of hij speelde zelf gitaar. Ik vond de muziek meestal wel leuk, maar ik onthield geen nummers van zangers en zo. Nu las ik in een klein notitieboekje van hem, (geschreven in 1982) dat hij op de radio muziek van Marianne Faithfull had gehoord en dat hij wel muziek van haar wilde gaan kopen. Ik googelde dus op Marianne Faithfull en het eerste het beste nummer sloeg in als een bom.

14 gedachtes over “Drifting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s