Operatie Eenhoorn

Ik maakte vorige week een foto van deze toch ietwat afwijkende koe. Ook las ik, dat het plan van alle voorbereidingen voor de organisatie rondom het overlijden van Koningin Elisabeth, de codenaam ‘ Operatie Eenhoorn’ droeg. Toen was een en een twee.

Achtergrondinformatie:

Het organisatieplan luistert eigenlijk naar de naam “Operatie London Bridge” en het beschrijft van minuut tot minuut wat de overheden, de omroepen en het leger moeten doen in de periode van tien dagen tussen het overlijden en de begrafenis van de Queen. Het plan is genoemd naar de codenaam die gebruikt wordt door de Britse koningin. De code voor Elizabeth is “London Bridge”, voor haar echtgenoot Prince Philip was dat “Forth Bridge”, de Queen Mother was “Tay Bridge”.

Dat plan is eigenlijk ontworpen voor het geval de Queen in Londen overlijdt. Voor het geval dat in Schotland zou gebeuren, ligt er een alternatief in de schuif: “Operatie eenhoorn”, naar het nationale dier van Schotland. Al volgt dat plan in grote lijnen “Operatie London Bridge” en vullen beide plannen elkaar aan. Hier en daar veranderen wel een aantal locaties.

Het wapenschild van koninkrijk Schotland

7 gedachtes over “Operatie Eenhoorn

  1. Ik denk gelijk wat zou er met die andere hoorn van de koe zijn gebeurd, want zo te zien is er wel een tweede hoorn aanwezig geweest. Bovendien vind ik het wreed van de Schotten dat ze van die mooie eenhoorns aan de ketting hebben gelegd in hun wapenschild. Een fijn weekend gewenst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s