Wimereux

In de middag van de derde dag van ons verblijf aan de Opaalkust sloeg het weer om. De spettertjes van de ochtend gingen langzaam over in regen. Bij aankomst in het stadje viel de natheid nog even mee.

Wimereux is de oudste badplaats aan de Opaalkust. Het is een kleurrijke stad, met nog zo’n driehonderd prachtige villa’s, die de oorlog hebben overleefd en nu zorgen voor de pracht en bekendheid van de stad. De villa’s zijn gebouwd in de Belle Epoque toen het zeebaden “bains de mer” populair werd. Napoleon Bonaparte vestigde hier in de buurt het kamp van Boulogne om Engeland te veroveren. Dat zorgde ervoor, dat er keizerlijke wegen werden aangelegd en zelfs een spoor met in 1862 een station. Het gehucht kon daardoor uitgroeien tot een welvarende badplaats.

Wat een bijzondere huizen zie je hier! Het zijn dus villa’s gebouwd in een unieke Anglo-Normandische bouwstijl. Het was smullen!

Even een voorbeeld van de prachtigste details.

Gelukkig gingen we middageten en dachten we daarmee ook even te schuilen,

Helaas was het na de warme maaltijd opgehouden met zachtjes regenen.

Aan de boulevard is het wel eens prettiger vertoeven, dan deze middag.

Er zat weinig anders op, dan de auto maar op te zoeken.

Jammer, want dit stadje is zeer de moeite waard voor een langer bezoek.

12 gedachtes over “Wimereux

    1. Ondanks en misschien wel dankzij de regen vond ik dit toch wel ‘n hoogtepunt van onze reis. Het plaatsje was ‘n feest voor onze ogen en door de regen en het hoge water leverde het mooie foto’s op. Gewoon terugkeren dus….

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s