Fototechnieken

Fotograferen is fijn om te doen, maar af en toe een bijzondere techniek loslaten op je foto’s is ook leuk. Als fotomaten kun je elkaar daarbij inspireren. Zo probeerde ik eens High key uit, een fototechniek, waarbij je bewust overbelicht. Dit is het effect. Het een is geslaagder dan het andere.

Spelen met lange sluitertijd is altijd leuk. Daarmee kun je bijvoorbeeld stromend water verstillen.

Omzetten in zwart-wit als laatste techniek.

9 gedachtes over “Fototechnieken

  1. Het ‘vloeiend” maken van stromend water of een golvende zee kan je ook doen door middel van het gebruik van een grijsfilter. Voordeel is dat de tekening in het water inderdaad verdwijnt bij een langere sluitertijd, maar dat je verhinderd dat je beeld al te erg overbelicht raakt. Over het gebruik van grijsfilters vind je ruimschoots info op het internet of via instructie video’s op YouTube.
    Misschien ook eens leuk om mee te experimenteren šŸ˜‰

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s