Hoe staat het ermee?

Mijn fietstocht had een meerledig doel. Allereerst is het een manier om te genieten van het mooie weer, van misschien wel een laatste nazomerdag. Ik genoot dan ook van de zon, de temperatuur en het zien van deze buizerd. De eksters en kauwtje lijken wel jaloers op hem, want hij heeft iets in zijn bek. Pracht schouwspel zo.

Daar had ik meteen mijn tweede doel te pakken, want ik wilde kijken hoe het voorbij de Gouwzee met de vogeltrek stond. Het is altijd een geliefd gebied voor de vogels, soms om te rusten en te foerageren, soms als verzamelplek. Eerst zag ik wat kuifeenden, maar lang niet de getalen, die ik wel eens eerder zag.

Aan de waterkant is het zicht op Marken en Monnickendam speciaal.

Met ‘het Paard van Marken’ op de achtergrond tref ik een groep krooneenden aan.

Hoe stil je ook doet, zo’n groep zwemt altijd zo snel mogelijk bij je vandaan.

Ik neem afscheid van de waterkant

en trek het land in. Via Uitdam

Zuiderwoude en Broek in Waterland fiets ik weer huiswaarts. Dit was meteen mijn derde doel: even kijken hoe de dorpjes er bij liggen. Vroeger wandelden wij regelmatig in deze hoek van onze gemeente, maar dat was nu alweer een tijdje geleden. Al fietsend heb ik ook genoten. Ik zag buizerd nummer 2

en een paar kieviten. Misschien zijn deze wel aan het verzamelen om weg te trekken. Wie weet.

Klaarblijkelijk is het voor de vogeltrek nog te vroeg, want het was nog bijzonder rustig in de weilanden. Een mooie reden om terug te komen.

9 gedachtes over “Hoe staat het ermee?

  1. Mooie foto’s in de polder en langs het water. Leuk zijn die krooneenden, heb ik nog nooit gezien. Vlakbij mijn huis is ook een stuk polder terug gegeven aan de natuur en zijn altijd veel vogels. Toen ik afgelopen week daarheen ging om de nevel te fotograferen, zag ik amper vogels….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s