Kees Jak in Westzaan

Mijn zwager zag een artikel in de krant over amateurfotograaf Kees Jak. Zijn foto’s kennen we, want ze zijn regelmatig bij de diverse journaals te zien, dus niet alleen bij het NOS journaal, maar ook bij RTL4 en SBS6. In 2020 hoorde een foto van Kees bij de twaalf genomineerden voor beste weerfoto van het jaar, uitgeroepen door Buienradar. Afgelopen vrijdagavond stond Gerrit Hiemstra weer voor een prachtige foto van Kees. (geleend van het FB van Kees Jak).

Het bleek, dat Kees Jak met een serie foto’s van de molen Het Prinsenhof, elke zaterdag tot het einde van dit jaar exposeert in de betreffende molen in Westzaan. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vonden we het graspad naar de molen toe.

Daar werden we al opgewacht door Kees. Hoewel hij dus al best bekend is door zijn weerfoto’s is dit toch pas zijn eerste expositie. Hij is uitgenodigd te exposeren door Vereniging De Zaanse Molen ter gelegenheid van het 300 jarig bestaan van deze molen. Die stichting gaat de foto’s onderdak geven na afloop van deze tentoonstelling. Maar ze kunnen nergens beter staan dan hier in de molen het Prinsenhof. Kees heeft hem in de afgelopen 7 jaar wel 200 keer vereeuwigd. Steeds anders, verschillende seizoenen, ’s morgens en ’s avonds, van alle kanten in de ruimte, heel prachtig.

Ik maakte een collage om een indruk te geven, maar de weerspiegeling van de lampjes boven de foto’s doen niet helemaal recht aan de schitterende foto’s.

Geïnspireerd door de mooie foto’s keken we verder op deze verrassend mooie plek.

11 gedachtes over “Kees Jak in Westzaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s