Het Zaanse groen

Zo gauw je de Zaanstreek binnenkomt, zie je veel houten groene huizen. Denk maar aan de Zaanse Schans, daar heb je natuurlijk allerlei voorbeelden van Zaanse bouwstijlen in museumvorm. Westzaan is een dorp in de Zaanstreek. Op een of andere manier was ik er nog nooit geweest.

Nu reden we erdoor op zoek naar molen Het Prinsenhof. Bij een klein paadje konden we de auto parkeren en moesten we lopend verder. Het was net of we bij andere mensen over het erf liepen. Het was een heel speciaal buurtje met allemaal oude huizen in Zaanse stijl. Het was wat rommelig daar, maar ik vond het een klein paradijsje. Je fantasie gaat werken, wat zie ik hier, net een soort commune afgesloten van de rest van het dorp.

Overal stonden steigers. De boel werd duidelijk opgeknapt. Maar de kleurtinten, die je hier allemaal bij elkaar zag leek wel op een studie naar het juiste Zaanse groen.

Als dit typerend is voor de rest van Westzaan ga ik er graag nog eens terug. In een flits zag ik ook een heel groot raadhuis met pilaren en zo. Waarschijnlijk een dorp met veel historie. Daar ga ik mijn speurwerk wel eens op los laten. Voor nu was dit al een hele ontdekking.

12 gedachtes over “Het Zaanse groen

  1. Jaren geleden heb ik een aantal jaren in Zaandam gewoond met mijn man, doordat die van werkgever veranderde, konden we daar een flatwoning huren. Na die tijd zijn we toen onze oudste was geboren naar Zeeland gegaan, we vonden het fijner om een kind niet in een volgebouwde randstad op te laten groeien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s