Servies

Toen ik in juni afgelopen jaar in de Ardèche bij M & M was, gingen we op een dag naar een brocante markt. Ik kocht daar, uiteraard voor een prikkie, een aantal schalen van eenzelfde servies. Ik schreef er hier over. Mijn vervoermiddel naar de Ardèche en terug was de trein. Ik kon mijn aankoop dus niet zo gemakkelijk mee naar huis nemen. Daarover niet getreurd, want mijn lieve gastheer- en vrouw boden gelijk aan om de doos bij mij thuis af te leveren, als ze weer in Nederland kwamen overwinteren. Zo gezegd zo gedaan. M & M vereerden mij met een bezoek en nu staat het servies op mijn kast te pronken. Heel leuk zo’n lichte nieuwe uitstraling.

Het servies draagt de stempel Longwi. De rest is onleesbaar, maar speurend op het internet lees ik, dat de fabriek van dit aardewerk in Evreux gesitueerd was. Het is niks van grote waarde, maar de Franse uitstraling vind ik gewoon heel leuk. Ik ben er blij mee en dat was ik ook uiteraard met M & M.

12 gedachtes over “Servies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s