Over de Wallen naar De L’Europe

Na de prachtige middag bij het Sluishuis verkasten wij met de tram vanaf IJburg naar het centrum van de stad. We wachtten onder het genot van een kopje koffie en appeltaart op de schemer en de zonsondergang om verder te gaan met onze fotografie-hobby. Wij konden dan eindelijk ons statief gaan gebruiken, dat we al de hele dag met ons mee sleepten, omdat je bij minder licht later op de avond, als de lampen en lichtjes allemaal aangaan, geen foto’s meer kunt maken uit de hand. Doorgewarmd en wel gingen we richting de Wallen. Leuke en gezellige hoekjes genoeg daar.

De Nicolaaskerk blijft een mooie blikvanger.

Langzaam kwamen er meer rode lichtjes in beeld, dat doet de naam eer aan van het Red Light District aan de voet van de Oude Kerk.

We passeerden diverse bruggen.

en we liepen langs de gracht van de Oudezijdsvoorburgwal.

Ons einddoel was Hotel De L’ Europe, van een heel andere orde, dan de, daarmee vergeleken, bescheiden verlichting langs de gracht. Je kunt het hotel wel de kers op de taart noemen van onze avond. Daar heb ik meer foto’s gemaakt dan dit ene exemplaar. Die houden jullie te goed.

13 gedachtes over “Over de Wallen naar De L’Europe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s