Kerstigheden

In de aanloop naar Kerst zijn er zoveel activiteiten gepland, dat ik al helemaal in kerststemming ben. Na de generale repetitie hielden we met ons koor een kerstborrel. Ook als afsluiting van 2022. De hapjes had ik, samen met een medebestuurslid, verzorgd.

Het weekend begon op vrijdagavond met een kerstmarkt op ons dorpsplein. Ons koor had er een kraam, waarin we soep, broodjes en koekjes verkochten. De opbrengst is er om de kas van het koor te spekken.

Zaterdagavond was ik getuige van een lichtjestocht door de Purmerpolder. De boeren reden een rondje met hun tractoren, die opgetuigd waren met kerstversiering. Dit alles ter afsluiting van het feestjaar, dat georganiseerd was ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van De Purmer.

Op zondagavond was ons koor onderdeel van het kerstconcert. Afwisselend met onze fanfare en het RK kerkkoor brachten we kerstmuziek ten gehore. Het is lastig foto’s maken, als jezelf meezingt, maar zoals gewoonlijk zaten wij weer achter de fanfare verstopt. Vanwege de voorspelde gladheid raakte de kerk niet vol, maar ook ons koor mistte 14 mensen van de 35. Toch hebben we lekker gezongen.

Nu nog een week te gaan voordat het echte Kerstfeest losbarst, maar of dat zo uitbundig gaat worden, als alle drukte in het afgelopen weekend, valt te betwijfelen. Dat hoeft ook eigenlijk niet.

13 gedachtes over “Kerstigheden

 1. Heerlijke bezigheden Jeanne! Voor nu alvast ook hele fijne dagen gewenst. Het zal hoe dan ook met een lach en een traan zijn, deze eerste ‘feestdagen’ zonder Sjaak. Hoop, dat jullie er toch van kunnen genieten. Liefs van mij.

  Met hartelijke groet,

  Pauli Van oort paulivoort@gmail.com

  0622373044

  >

  Like

 2. Dat was een welgevuld pre-kerstgebeuren, Jeanne… Zoals hierboven al iemand schrijft, het zal een andere dan anders kerst zijn zonder Sjaak… Ik wens je toch een mooie tijd met vrienden en familie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s