Winters Waterland

Dat we in een waterrijke omgeving wonen, gaat vooral spelen, als er ijs in de sloot komt. Om je heen voel je de schaatskoorts ontstaan. Het lijkt wel elke keer een wedstrijd van wie het eerst op het ijs durft. Nadat enkele durfallen de vorige dagen het ijs al verkend hadden, kan dit weekend iedereen, die dat wil op het ijs. Helaas nog niet overal, dus niet bij ons achter, maar verderop, waar de sloten ondiep zijn, kan je vrij veilig schaatsen. Hoewel ik mijn schaatsen niet meer aantrek (met pijn in het hart) gaat het bij mij toch ook altijd kriebelen. Met zo’n prachtig helder winterweer hou je mij niet binnen. Ik deed dus mijn wandelschoenen aan om te gaan kijken naar al die winterpret. Achter ons dorp loopt een lange sloot met een prachtige ijsvloer.

Jong en oud vermaakten zich daar

of trokken verder het Varkensland in. Zo heet het natuurgebied grenzend aan ons dorp. Ik liep verder over de weg. Daar zie je dan af en toe sporen van schaatsers. ’s Zomers voor kanovaarders en ’s winters een prima opstapplek voor schaatsers.

Overleek is een buurtschap waar ik altijd zo geniet van alles, dus ook vandaag.

Mijn doel was naar het meer De Leek te lopen om te kijken of daar al activiteiten op mogelijk zijn. Ik klom over een hek, zodat ik door een weiland tot aan het water kon komen. En wat schetst toch wel mijn verbazing, er was schitterend ijs,

met nog maar een sporadische schaatser

en met als toegift een IJSZEILER!

Ik voelde me heel voldaan over de verre wandeling, waarbij ik, weliswaar aan de zijlaan, toch van zoveel moois mocht genieten!

14 gedachtes over “Winters Waterland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s