Vier aanrij-routes

Als ik naar de supermarkt in Purmerend wil gaan, kan ik dat op vier verschillende manieren doen. Met de auto over de N235, maar ik heb geen auto meer. Met de bus, maar dat doe ik alleen bij hoge uitzondering, zoals bij extreem slecht weer. De bus stopt namelijk niet echt voor de deur, dus dat levert een heel gesleep op met die boodschappen. Met de fiets. Dat is het vervoermiddel dat ik het afgelopen jaar wel voor 99% heb gebruikt om mijn wekelijkse boodschappen in huis te halen. Voor de Kerst had ik nog wat vergeten boodschapjes. Ik bedacht, dat die wel draagbaar waren en besloot lopend richting Purmerend te gaan, optie vier dus. Ik liep heen over de onverharde dijk langs de Purmerringvaart.

Mooi meegenomen van die route vind ik, dat ik dan ook even kan kijken en genieten van de rietlanden. Vogels heb ik niet gezien, maar de rust daar doet me altijd goed.

Je volgt de dijk en komt vanzelf in de bewoonde wereld, als je onder de verkeersweg doorgelopen bent.

Terug nam ik de andere kant van de vaart. Daar is een fietspad, uiteraard verhard. De zon liet zich àl meer zien, dus dat leverde nog een paar mooie aanblikken op van de omgeving en ons dorp.

Ik zie hier in de verte de kerktoren van Purmerland en de tv toren van Wormer. Ik ging voor de boom, maar zag thuis de torens pas. Ze bevinden zich allemaal aan de overkant van het Noord-Hollandskanaal op kilometers afstand.

De bomenrij markeert de weg die de Purmerpolder induikt vanaf de dijk.

Nog even door het park met zicht op één van onze twee dorpskerkjes en we zijn weer thuis.

12 gedachtes over “Vier aanrij-routes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s