Lightfestival

Na een lange regendag met opklaringen in de avond was een wandeling door Amsterdam best welkom. Dus ging ik met vriendinnen I en C naar het Lightfestival. We hadden een plattegrond van de route en ondanks dat zagen we niet alles. Zo’n onduidelijk kaartje heb je nog nooit gezien en daar betaal je nog €7,50 voor. Nergens straatnamen of namen van kenmerkende gebouwen. Alleen stonden de lightfestival- attracties in abstracte tekeningetjes aangegeven op de kaart. Helaas vaak net op een knooppunt van wegen, waardoor je niet kon zien hoe je moest lopen. Afijn, het was op sommige punten een gezoek van jewelste en dus hebben we soms niet gevonden wat we zochten. Het begin -en eindpunt was voor ons op de Prins Hendrikkade met de bushalte binnen handbereik. Richting Entrepot doc zagen we als eerste een soort schorpioenen tegen een kademuur.

Mijn foto’s zijn zonder statief gemaakt. Met de harde wind, die er op sommige plekken stond zijn veel foto’s niet echt goed gelukt. Maar zo krijg je een indruk. Slierten in de wind met mooie kleurschakeringen, van bovenaf en van opzij.

Het leken lolly’s in het gras, allemaal in pasteltinten.

Een mooie attractie was de cirkel, waarop de huizen, die je verderop in het echt zag, geprojecteerd waren met een versnelde opname van een dag.

Nog even een collage van andere dingen, die we zagen.

De Montelbaanstoren was onze afsluiter.

Omdat ik de stad ‘by night’ altijd zo mooi vind, kon ik het niet laten om mijn camera daar ook af en toe op te richten.

We hebben lekker gewandeld, maar we vonden het festival zelf tegenvallend. Of zullen we de leukste dingen nu net gemist hebben? Ik weet het niet. Maar ik denk, dat ik afzie van mijn eerdere voornemen om nog eens met statief terug te gaan. Jammer.

12 gedachtes over “Lightfestival

  1. Ik ga bijna elk jaar. En soms valt het tegen en soms niet. Vorig jaar was een leuke. Door de corona was het relatief rustig.Het kaartje was ook toen onduidelijk. Alle bezoekers vonden dat en samen hadden we veel lol. Een boottocht doe ik meestal niet. Allemaal commercieel( maar bij een goede zie je wel veel) Kortom ik geniet er altijd van. Ook nu van jouw foto’s. Als ik jou was, zou ik toch nog eens bij beter weer met statief terug gaan. Je ziet vast andere dingen

    Geliked door 1 persoon

  2. Toch nog wel leuk, zo te zien… maar… aan zo’n kaartje zou ik me groen, paars, blauw en rood-met-witte-stippen ergeren… Als ik ergens in het leven écht niet tegen kan, dan zijn het slecht gemaakte kaarten en plattegronden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s