Bonnefantenmuseum, de rest

Mijn hoofddoel om het Bonnefantenmuseum te bezoeken was de fotograaf Werner Mantz. Maar als je er dan toch bent neem je ook de rest mee. Weliswaar wat oppervlakkiger, maar je hebt toch even een indruk. Alleen de afdeling met permanente oude kunst bekeek ik niet.

De aan de buitenkant prominente koepel heeft ook een binnenkant.

met werk van Rik Meijers

Een grote diversiteit aan kunstvormen.

Ik kwam nog een mooie fototentoonstelling tegen van de Syrisch-Armeense kunstenaar Hrair Sarkissian: The other side of silence

Ruimtelijke kleurexplosie met Vals Plat van Hadassah Emmerich

Fons Haagmans is geboren in mijn oude woonplaats in Limburg. Dat schept een band, ha, ha. Met zijn kunst weet ik niet zo goed raad. Later in zijn loopbaan is zijn schilderkunst verworden tot hele clumsy beelden, die beredeneerd in elkaar zijn gezet, lees ik als toelichting.

Ik ga niet teveel in op alle diversiteit. Laat het een uitnodiging zijn om zelf te gaan kijken. Een boeiend museum!

12 gedachtes over “Bonnefantenmuseum, de rest

  1. Nog nooit geweest, in het Bonnefantenmuseum… Maastricht is ook zó ver weg! Dat doe je liever niet voor een dagje heen en weer… Tenzij… Idee… Een vrije reisdag inzetten!? Of combineren met een dag wandelen op de Hoge Venen!? Komt op mijn to do lijst 😉.

    Geliked door 1 persoon

  2. Een mij onbekend museum endat zal het voorlopig wel blijven want het is niet naast de deur. En ik ben ook weer niet zoveel museumbezoeker dat ik er 3 uur voor in de trein stap, temeer daar er veel steden zijn die me meer trekken dan Maastricht.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s