Haarlem

Nu we toch in Haarlem waren knoopten we er ook een stadswandeling aan vast. De zon was ondertussen zowaar gaan schijnen, dus dat verhoogde de pret. Haarlem is altijd een prachtige stad en zo speciaal met dat Spaarne, dat de stad in tweeën deelt.

Mooie geveltjes zijn er genoeg

en torens ook.

Haarlem heeft veel gezellige straatjes

en mooie hofjes, waarvan dit Teylerhofjesstraatje een indruk geeft.

Die Teylers was wel de hoofdreden, waarom wij in Haarlem verzeild raakten. We wilden naar het Teylersmuseum, maar wij maakten een misrekening door niet te reserveren. Dus het bleef bij het bezichtigen van de buitenkant.

In plaats van Teylers werd het nu het ABC architectuurcentrum. Het adverteerde met een tentoonstelling over DaDa, maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben. Je moet weten, dat het een kunststroming was, die net als De Stijl, kunst en vormgeving drastisch wilde hervormen. Dada wilde dat echter net wat radicaler en provocerender dan De Stijl. Theo van Doesburg is een bekende kunstenaar, als het over DaDa gaat. Wat we zagen kon ons niet erg bekoren, dus stonden we snel weer buiten.

Het was eigenlijk ook té mooi weer om binnen te zitten!

12 gedachtes over “Haarlem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s