Bruggen

In een stad, die doorkliefd wordt door een rivier, kun je natuurlijk niet zonder bruggen. Bij mijn verblijf in Maastricht, begin januari, had ik met drie van de vier bruggen te maken. De hoeg brögk was voor mij de snelste verbinding naar het centrum vanaf mijn logeeradres. Je hebt er altijd mooie uitzichten, dus die heb ik vastgelegd.

Vervolgens kwam ik dit keer de oude Romeinse brug tegen met schaatsers die onder de brug doorrijden. De Maas vol ijs?

Nee, gelukkig niet. Dit was de ijsbaan op ’t Vrijthof. In het Bonnefantenmuseum kwam ik de auw bruck weer tegen. Dit keer in de dertiger jaren vastgelegd door fotograaf Werner Mantz.

De derde brug, De Kennedybrug gebruikte ik ook als kortste route om naar de Pieterberg te lopen. Het is een drukke verkeersweg, weinig fotogeniek blijkbaar, want ik vergat hem op de foto te zetten. Wel zette ik de Maas op de foto vanaf die brug. In zuidelijke richting is er geen brug maar te bekennen. (tot in Lanaken)

Om het rijtje compleet te maken ligt in noordelijke richting ook nog de Noorderbrug als verbindingsweg over de Maas, maar daar kwam ik niet in de buurt dit keer.

8 gedachtes over “Bruggen

  1. Vergeet ik kennelijk weer te posten, maar nog eens wat tikken dan. Mooie foto’s van de stad, ik ben er een paar maal geweest met mijn man en genoten van alles wat de stad te bieden heeft. Fijne donderdag gewenst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s