Les Cinq diables

Een film, die je niet tot in details moet willen begrijpen. Het verhaal is uitgewerkt op een aparte manier.

De dochter blijkt een aparte gave te hebben, ze kan ruiken als een speurhond. Ze is dan ook steeds met geurtjes bezig. Maar door die vreemde hobby lijkt het wel of ze in de toekomst kan zien. Het is een overgevoelig kind. In de films zijn flashbacks verwerkt, die elke keer te zien zijn, nadat het dochtertje zichzelf bedwelmd. Op deze manier krijg je het hele verhaal duidelijk. Eerst hangt er van alles in de lucht. Je ziet dat de moeder niet gelukkig is. Ze geeft zwemles. Je volgt haar in haar rituelen, ook van zwemmen in een koud groot meer. Dochtertje wordt op school gepest, maar zegt daar niets over thuis. De vader is brandweerman. Als de zus van de man in huis komt, voel je de spanning stijgen en wordt langzaam alles verklaard van de gedragingen van de hoofdpersonen. Ik vond het een prachtige film.

2 gedachtes over “Les Cinq diables

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s