Humesbladkoning

Het blijkt, dat in een stadsplantsoen in Purmerend een zeldzame vogel is waargenomen. Het is de Humesbladkoning, die zijn broedgebied in China heeft en overwintert in India. Deze is blijkbaar goed uit koers geraakt. Het blijkt dat er nog op drie plaatsen in Nederland (Overijssel, Zoetermeer en in Brabant) zo’n vogeltje wordt waargenomen op dit moment. Het blijft zeldzaam, dat ie nou net in dit kleine plantsoen is neergestreken. Laat dat nou net het parkje zijn, dat ik doorkruis als ik boodschappen ga doen! Dus ben ik uiteraard al een aantal keren niet te beroerd geweest om af te stappen en een blik te werpen. Net als een hele groep vogelaars ook al deden. Herhaaldelijk is hij in de afgelopen weken gesignaleerd, oftewel heeft men hem gehoord, of ook gezien. Je moet het op vrij opvallende geluid afgaan, want op zich is het beestje best onopvallend en erg beweeglijk. Het is best moeilijk om hem te vinden maar ook ik heb hem gezien en gehoord.

Bovendien ontdekte ik, dat het een leuk park is, waar heel veel vogels zitten, waarvan ik er dan ook al een aantal op de foto heb gezet. Maar helaas nog niet het kleine vogeltje waar ik voor kwam. Als me dat lukt, heb ik hem voor mijn gevoel pas echt gezien. Maar wie weet gaat het me nog lukken.

Je ziet v.l.n.r. boomkruiper, vlaamse gaai, halsbandparkiet, mus, goudhaantje, roodborsttapuit, staartmeesjes, merel en houtduif.

11 gedachtes over “Humesbladkoning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s