Onder water

Het gebied vóór het Centraal Station in Amsterdam is jarenlang een bouwput geweest. Pas sinds kort zijn alle houten schuttingen weg en zien we een mooie waterpartij, uitermate geschikt voor rondvaartboten vlak voor het station. Ik kan me al niet meer herinneren hoe het er hiervoor uitzag, maar ik denk, dat het een grote parkeerplaats voor bussen was. Sowieso een hele verbetering.

Maar het meest bijzondere van deze plek ligt onder water. Er is een trappenstelsel te zien naar beneden, van rol- en gewone trappen. Ik nam de gewone trap.

Er blijkt namelijk een prachtige fietsenkelder onder water gebouwd te zijn. Niks donker en aggenebbisj , maar stralend licht en stijlvol. Het kon mij tenminste erg bekoren.

Je kunt er gewoon doorheen wandelen naar de metro en het station.

Aan de plafonds en de muren is ook aandacht besteed.

Het is giga groot en voor nu is er nog ruimte genoeg. De controle op de fietsen is elektronisch geregeld.

Even wat details.

De NS fietsen hebben er ook een plaats gekregen.

Hopelijk lukt het om alles zo smetteloos en ruim te houden. Bovendien zal het er rondom het Centraal Station toch ook wat minder rommelig uit moeten gaan zien. Men hoeft nu geen excuus meer te hebben, dat er geen plek voor je fiets is en je hem daarom dus ergens aan een brug vast moet zetten of zo.

20 gedachtes over “Onder water

  1. Wat een prachtig resultaat, echt aangenaam om naar te kijken en om er doorheen te lopen natuurlijk. Laat ons hopen dat de gebruikers dit alles met met het nodige respect zullen blijven behandelen. Je reportage is heel mooi, ook vooral door de detail opnames.

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo dat is nog eens een mooi fietsenstalling, hopelijk wordt er veel gebruik van gemaakt. Jij weet overal prachtige gedetailleerde foto’s te maken. Ik kan me vergissen maar ik denk dat de plek boven water vroeger ook aanlegsteigers had voor rondvaartboten.

    Geliked door 1 persoon

  3. Dat is me ontgaan toen ik er van de zomer was, het water heb ik wel langs gelopen. De ondergrondse fietsenstalling doet een beetje denken aan het station Rotterdam want ook daar en een vergelijkbare grote fietsenstalling ondergronds.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s