The Banshees of Inisherin

Als je van Ierland houdt, van de landaard en zijn prachtige natuur, dan is deze film een aanrader. Het speelt op een fictief eiland voor de Ierse westkust in de tijd van de Ierse burgeroorlog. Je komt middenin het dorpsleven van zo’n kleine eilandbevolking terecht., die een vrij geïsoleerd bestaan lijden. Je leeft mee met de innerlijke strijd van beide hoofdrolspelers en hun vriendschap. Teveel van het verhaal prijsgeven, doet geen recht aan je eigen beleving bij het kijken naar de film. Een prachtige film, dat wil ik wel nog kwijt!

Dit is de officiële verhaallijn:

Twee goede vrienden Padraic en Colm belanden in een moeilijke situatie wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

en de trailer:

11 gedachtes over “The Banshees of Inisherin

  1. Ierland daar zou ik met mijn man nog eens heengaan, maar dat is er niet van gekomen en in mijn eentje ben ik niet meer echt op vakantie geweest. Ik houd niet van groepsreizen en alleen zie ik het ook niet zitten eerlijk gezegd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s