Natuurstand Twiske

Rustig en windstil weer nodigde mij uit om de fiets te pakken en eens een rondje te maken naar en door ’t Twiske. Eigenlijk komt het erop neer, dat ik de doodsheid van de natuur in de winter zo zat ben en het voorjaar wel de grond uit wil trekken. Helaas heb ik dat niet zelf in de hand, dus moet ik het doen met wat er nu is. Eerlijk gezegd geniet ik alleen al van de zon en het mooie licht, dat die meebrengt.

Helemaal blij was ik met de valk hoog in een boom. Hij zat vrij hoog, dus eigenlijk wat ver, maar uiteindelijk kon ik deze opname maken.

Bij de Stooterplas was het verder nog erg stil. (te)Ver op het water zat wel een flinke groep vogels.

Dit plekje blijft in elk jaargetijde fotogeniek.

Er zwom een paar kuifeenden rond.

Op de terugweg zag ik nog een fazant en een zilverreiger, ook altijd mooi.

Toch weer een leuke oogst. Ik ben weer uit mijn winterdip!

12 gedachtes over “Natuurstand Twiske

  1. De foto’s met water laten zoveel kleur zien en als je goed kijkt zijn er in de winter toch ook heel veel kleurnuances. En de bomen vind ik ook heel mooi om te zien, de takkenstructuur bijvoorbeeld. Toch heel anders dan in de zomer.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s