Stadsmuseum Harderwijk

In De Kampioen, het blad van de ANWB, hadden we over een fototentoonstelling gelezen en het leek ons leuk, om de foto’s in het echt te zien. Dat was de eigenlijke reden, waarom we naar Harderwijk gingen. De combinatie, dat het gemeentemuseum in een leuk oud stadje te vinden was, gaf de doorslag.

Al wandelend kwamen we uit bij het Stadsmuseum van Harderwijk. Een mooi statig gebouw aan de buitenkant.

Binnen was het, zoals te verwachten ook heel stijlvol.

We bekeken de fototentoonstelling Hightlights van Saskia Boelsems. Zoals ik al zei, hadden we een voorproefje gekregen met de foto’s in de Kampioen. In de zaal hingen veel foto’s dichtbij elkaar, wandvullend. Daardoor kwamen ze erg binnen..

Saskia is fotograaf en beeldend kunstenaar. Haar werk is dan ook niet allemaal puur fotografisch. Zij heeft geprobeerd om een natuurervaring zo intens mogelijk over te brengen. Daarvoor heeft ze wel luchten imposanter gemaakt en kleuren intenser dan de werkelijkheid. Haar stijl is doet daarom romantisch, soms zoetig aan, of ook wel dramatisch aan.

Ik vond niet alles mooi, moet ik eerlijk bekennen. Iets teveel bewerkt, hier en daar. Smaken verschillen.

In dit museum had je ook zalen over de historie van Harderwijk, maar wij hadden nog andere plannen.

6 gedachtes over “Stadsmuseum Harderwijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s