Running Dinner

In het anders zo stille dorp was het op zaterdagavond een drukte van belang. Er liepen en fietsten overal mensen alle kanten op. Een buitenstaander zal er niets van begrepen hebben. Als er iets te doen is gaat men meestal naar één punt toe. Dat was deze avond zeker niet het geval. Ons koor had namelijk een Running Dinner. Dat betekent dat wij overal verspreid door het dorp ons diner gingen nuttigen. Het voorgerecht bij de een, het hoofdgerecht bij de ander enz. Daarvoor waren alle koorleden ingedeeld in groepjes van zo’n 4 of 5 personen, maar elke keer weer in een andere samenstelling. Een hele puzzel voor de organisatie, maar erg leuk voor iedere deelnemer, want het verrassingseffect is groot. Je weet van te voren niet met wie je gaat eten en waar. Je spreekt zo bovendien mensen, die je niet zo goed kent. Met als gevolg, dat het een gezellige avond werd. De gastheren en vrouwen hadden erg hun best gedaan, om te beginnen met prachtig gedekte tafels.

Ik kan alleen het voorgerecht laten zien, dat ikzelf kreeg en dat was een soort toast van zoete aardappel met een kaassoort en nootjes en voor de niet-vegetariërs nog een plakje spek.

gevolgd door heerlijke soep. Ik heb niet goed onthouden wat het voor soep was, maar hij was erg lekker!

Het huis waar ik het hoofdgerecht mocht nuttigen was nog eens een bezienswaardigheid op zich, een heuse stolpboerderij!

Ook daar weer een sfeervol gedekte tafel

en we aten een zuurkoolstampot met worst en salade.

We hadden ook nog een gast op tafel.

Het nagerecht werd wéér op een ander adres geserveerd. Daar stond de toetjestafel klaar en kwam het hele koor tezamen. Dus, nog een leuke afsluiter toe.

17 gedachtes over “Running Dinner

  1. Wat leuk is dat en ook lekker denk ik. Running . . . ik denk dat je vast ook mag wandelen of is dan alles op wanneer je aankomt ? Nee dat zal wel niet, het moet voor zoiets wel redelijk weer zijn lijkt me, je hebt in ieder geval genoten.

    Like

    1. Wat zal dat een heerlijke avond geweest zijn. De foto’s zien er prachtig uit en zoals je beschrijft was alles ook heerlijk. In Wormer is de korfbalvereniging ook ierder jaar met zo’n evenement bezig. Een prachtig initiatief.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s