Op onverwachte momenten

Ik sta voor de spiegel en in mijn ogen zie ik een binnenpretje. Een tel later lopen mijn ogen vol tranen.

Lekker bezig geweest met het opruimen van een kast. Ik had een voldaan gevoel. Opeens bedenk ik: ‘Voor wie eigenlijk?’

Fijne middag gehad in leuk gezelschap en thuis vind je jezelf terug, alleen op de bank.

Lekker aan de wandel met de hond over de dijk, valt mijn oog op ons balkon in de verte. Meteen moet ik denken aan de keren, dat ik hier ook liep en ik Sjaak op ons balkon zag staan zwaaien. Ik hou de waterlanders niet tegen.

Het went nooit, denk ik. Toch klim ik langzaam uit het dal.

18 gedachtes over “Op onverwachte momenten

  1. Zó herkenbaar en ach, wat is een jaar. Ik hoorde van iemand dat je om rouw te verwerken voor ieder huwelijksjaar een maand nodig hebt. Juist na een lang huwelijk was immers alles heel lang “samen” en een manier van leven geworden.
    Het is meer óverleven dan leven geworden ook al doe je van alles omdat je verstand weet dat je door moet. Maar je gevoel laat zich niets wijs maken, daar blijft het gemis aanwezig. Hélemaal niet raar dus die tranen, ook dat is verwerken.
    Dat maakt het altijd zo moeilijk als mensen vragen hoe met je gaat want ja, het gáát goed voor zover het verstand aan het woord is, en dus zeg je altijd “het gaat goed”, maar juist de gevoelens laten zich moeilijk omschrijven omdat een huilbui dan nooit ver is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s