Over Grand Canal

Wat Venetië ook bijzonder maakt is natuurlijk het feit, dat je er geen gemotoriseerd verkeer of fietsers zult tegenkomen. Bussen en treinen stoppen aan de rand van de stad en van daaruit loop je, of je neemt de vaporetto, de veerpont, annex OV. Alle verkeer gaat dus over het water. Grand Canal is de rivier die dwars door Venetië slingert, zodat de stad in tweeën gespleten wordt door deze grote verkeersader. Het was dus een goed plan om een kaartje te kopen voor de vaporetto en via het water de stad te bekijken.

Je vaart langs heel wat grandeur aan mooie gebouwen, stammend uit de tijd, dat Venetië een grote handelsnatie was.

Daarbij kom je vanzelf langs allerlei bezienswaardigheden en kun je ook uitstappen om alles van dichtbij te bekijken. Je moet die highlights natuurlijk gezien hebben, als je voor het eerst in Venetië bent. De drukte maar even op de koop toe nemend. De Rialtobrug,

San Marcoplein,

De rode toren is de Campanille

Zicht op de basiliek San Marco en het Dogepaleis

Brug der zuchten,

Wenteltoren, of in goed Italiaans Palazzo Contarini del Bovolo

Leuk om te ervaren, dat je de wereldberoemde plaatjes/beelden, die je al had van de stad nu kunt plaatsen in hun omgeving.

15 gedachtes over “Over Grand Canal

   1. Oh, ben ik gelukkig niet de enige die het boek niet uitlas. Je brengt weer herinneringen bij me boven. Mooi dat de brug der zuchten goed te zien is, die werd toen gerestaureerd en zat verstopt achter een doek met reclame van een modeketen. Ik was er in mei 2009 (heerlijk weertje) en toen was het op het San Marcoplein niet zo druk als nu op jouw foto’s.

    Like

 1. Jaren geleden ben ik met mijn man in Venetië geweest, in het voorjaar, maar toen waren er niet veel terrasjes open en we hebben geen vaartocht ondernomen, het was een regenachtige dag , dat speelde ook mee natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het gebeurt me maar héél zelden dat ik denk: “toch jammer dat ik zo weinig reis”, maar bij deze foto’s denk ik toch heel stiekem dat het jammer is dat ik er nooit geweest ben, wát een bijzondere stad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s