Vogelstand

Zo gauw het weer en mijn agenda het toelaten trek ik er op uit. Hier in mijn eigen omgeving ben ik zo benieuwd naar de vogelstand op dit moment. Na de stille winterperiode hoor ik ál meer vogelgeluiden. Dus ga ik hoopvol kijken wat ik aan tref, welke vogels, die hier niet overwinterd hebben, zijn alweer terug. Zo trok ik natuurgebied het Ilperveld in.

Daar was het nog erg stil. Ik zou wel anders willen, maar het is nog té vroeg in het jaar. Bergeenden in een draslandje

Een valk poseerde even.

Wat overvliegers, zoals deze grauwe ganzen. Dat was de hele oogst

Gisteren trof ik in het Purmerbos al iets meer van mijn gading aan. Een fuut, die een visje verschalkt

In de rietlanden waren weer hele stukken gemaaid. Dat doet IVN met beleid, zodat de levende have in dat riet altijd wel weer een plekje verderop kan vinden.

Ik zag meteen een roodborsttapuit zitten.

In het gras begint van alles te bloeien, net als de katjes aan de boom.

In het bosgedeelte lukte het me om een heggenmus,

roodborstje

en een zanglijster vast te leggen. Dit zijn natuurlijk niet allemaal vogels, die ergens anders overwinterd hebben, maar ze hebben wel al het voorjaar in de kop met hun vrolijke gefluit.

Ik zag ook al een aantal kieviten, waar de foto helaas van is mislukt. Desalnietemin was het een heerlijke wandeling. Wat kan een mens behoefte hebben aan een zonnetje!

17 gedachtes over “Vogelstand

 1. Weer een prachtige wandeling met als resultaat ook nog eens mooie natuurfoto’s. Maar dat steigertje zou ik niet oplopen het ziet er behoorlijk glad uit. Fijne vrijdag gewenst.

  Like

 2. Ja we kunnen niet wachten hè? Overigens even ter aanvulling; niet IVN maar het recreatieschap twiske-waterland zorgt voor het beheer..😉

  Like

   1. Mijn foto’s zijn deels Ilperveld, maar de onderste serie is genomen in en rond het moerasgebied van het Purmerbos. Daar heeft het IVN sinds 2017 het beheer overgenomen van Staatsbosbeheer. Mijn info was dus niet volledig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s