Oppassen, oppassen

De week stond in het teken van oppassen. Oppassen op mijn kleinkind, want mijn dochter en haar vriend gingen verhuizen. Bij alle geregel en inpakken konden ze hun grietje van twee en een half niet altijd zo goed gebruiken. Fien wil dolgraag helpen, maar dat is vaak van de regen in de drup, dus dan biedt oma uitkomst.

Het waren gezellige dagen, maar ook wel vermoeiend. Fien hoort van alles over verhuizen. Ze is er wel goed in meegenomen door haar ouders, maar voor zo’n kind blijft het toch een abstract begrip. Af en toe was ze dan ook wel van slag. Ze voelt ook de onrust om haar heen en kan het nog niet goed plaatsen. Zo kon ze opeens vragen ‘hoeveel huizen heb jij’ en ‘waar woon jij’?

Ik was dan ook vooral voor Fien heel blij toen ik haar op de fiets naar haar nieuwe huis mocht brengen. Daar zag ze haar eigen spulletjes in haar nieuwe kamer. Ze vond het prachtig en wilde in haar eentje boven spelen in haar kamer. Je zag alle verwarring van de afgelopen dagen van haar afglijden. Haar vertrouwde huis was er weer. Dat dit in een dorp is en niet meer in de grote stad zal ze later wel merken. Voor nu kan de rust weerkeren, ook bij oma.

15 gedachtes over “Oppassen, oppassen

 1. Wat heb je dat mooi beschreven dat je bij Fien alle verwarring zag afglijden toen ze haar eigen spullen weer zag. Wat hebben die breintjes dan toch veel te verwerken, terwijl ze nog niet goed uiting kunnen geven aan wat ze denken.

  Like

 2. Zo blijkt maar weer dat de vertrouwde spulletjes meer doen dan de omgeving. Ik gun ieder kind de ruimte van een dorp. Buiten spelen, fietsen, misschien wel een tuin met een zandbak en een schommel, een kinderparadijs. Wat leuk, die boom bij haar bed, onze dochter had een muurschildering van het strand als uitzicht vanuit haar bed.

  Like

 3. Ik had er meestal twee tegelijk als ze kwamen logeren en vond het ook altijd erg vermoeiend, ze zijn ook zo vroeg wakker meestal, daar begint het al mee 😉
  Fijn dat ze dichterbij zijn!

  Like

 4. Wat een schattige kamer heeft Fien. ik snap wel dat ze daar meteen wilde spelen. En nu ze groter wordt zal ze vast in het dorp meer buiten speel ruimte hebben dan in de grote stad en dan nog dicht bij oma in de buurt is helemaal feest!

  Like

 5. Heerlijk toch, even op je kleindochter passen, Ik ervaar dat nog steeds als heel fijn. Ook die is verhuisd, maar heeft nog geen eigen kamer. Die komt naar ons om even uit te rusten van alle drukte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s