The Big Five bij Warder

Als je hebt afgesproken moet je ook gaan, ongeacht het weer. Mijn zwager en ik verwachtten een beetje soortgelijk weer als de dag ervoor.(een zonnetje dus) Helaas was het een grijze dag, wat de fotokwaliteit niet ten goede zou komen. Maar we gingen toch. We willen zo graag kijken welke vogels alweer zijn neergestreken in het Noord-Hollandse land. Daarbij kwam, dat ik een dag eerder al de roep van de grutto bij ons dorp hoorde. We gingen naar Warder om onze kans om iets te zien te vergroten. Het land rondom het lintdorp aan het IJsselmeer staat erom bekend, dat er veel vogels te zien zijn.

Voordat we de auto hadden geparkeerd zagen we al de eerste grutto van 2023. (de mijne dan). Hij is er eentje van the Big Five onder de weidevogels. We maakten een geintje over the Big Five, maar het bleek, dat men die naam inderdaad ook gebruikt voor weidevogels.

We zagen daar ook nog de nummer twee, de kievit, rustig op de grond

en al kapriolen uithalend in de lucht.

De tureluur was er. Helaas waren de anders zo opvallende oranje poten niet zichtbaar. Het leek of ze onder de modder zaten, wat goed kan, want hij liep steeds in de prutslootjes.

Ook de scholekster is één van de vijf.,

maar de slobeend hebben we niet gezien. Wel nog smienten

en ganzen in de weilanden. Hier zijn een paar grauwe ganzen bezig met de landing. Ook leuk, want wie heeft bepaald welke vogels tot the Big Five behoren?

Toen we heengingen wisten we nog niet van het bestaan van the Big Five. We hoopten eigenlijk het meest om grutto’s te zien. Al snel zagen we wat enkelingen staan in de ondiepe slootjes en in de weilanden. Maar er bleek nog een stuk land te zijn met veel ondiep water en daar zat warempel nog een hele groep bij elkaar. Weliswaar wat ver weg voor ons om met dit grijze weer een scherpe foto voor elkaar te krijgen, maar het was evengoed een mooi gezicht.

Ondanks het grijze miezerige weer hebben we genoten van alle vogels daar bij Warder in de weilanden. Nou nog op zoek naar de slobeend om the Big Five compleet te maken!

13 gedachtes over “The Big Five bij Warder

  1. Mooie serie Big Five lentevogels in de nevel. Ja… als je afgesproken hebt moet je gaan, ook al is het niet zo’n best weer. En ook deze hele week wordt het knudde, maar morgen begint dan toch echt de Lente😍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s