Uitwaaien

De harde wind van de afgelopen dagen kan me aardig irriteren, zeker als er nog regen bij zit ook. Maar op vrijdag scheen de zon. De wind was onverdeeld hard, maar het lichte weer was uitnodigend om de wind te trotseren. Voor het strand had ik geen tijd. Dan maar een rondje in de buurt. Zo’n rondje begint voor mij vaak door ons park, maar deze dag was er daar geen doorkomen aan. Wat een nattigheid. Ik zag de drainagebuizen al klaarliggen om te helpen bij het laten wegzakken van het water.

Maar dan zal er toch eerst iets gedaan moeten worden aan de stand van het water in de sloten eromheen. Zo hoog heb ik het water daar nog nooit zien staan. Dat zal te maken hebben met de waterstand in de polder, waar geloosd moet worden op het IJsselmeer. Ik maak me geen zorgen voor een overstroming. In principe is de waterstand hier altijd onder controle.

Als gewaarschuwd mens koos ik dit keer dus maar voor een wandeling met zoveel mogelijk verharde paden.

Via een wandel/fietspad richting Purmerend en daar even het bos opgezocht.

Ik zag daar namelijk een groepje buizerds rondcirkelen, gebruik makend van de thermiek. Het lijkt of ze genieten van de wind door zichzelf, al rondcirkelend, mee te laten waaien.  Een mooi gezicht. Ik probeerde wat dichterbij te komen, maar ze hadden me in de gaten. Eén vogel vloog vlak over me heen en weg waren ze alle drie.

Ik kon met ze meevoelen en ik genoot ook!

10 gedachtes over “Uitwaaien

  1. Mooie foto’s van de buizerd in volle vlucht.
    Er zijn ook hier veel plekken waar het water hoog staat, denk wel dat de grondwaterstand langzaam hersteld raakt….
    Fijn weekend en groetjes.

    Like

  2. Heerlijk hoor die wind ( als het droog is tenminste) , ik heb begrepen dat er nog steeds veel water gebruikt kan worden in de natuur en zolang het niet echt overlast geeft dan toch maar blij mee zijn. Die buizerd had je toch maar mooi gesnapt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s