Dankzij de dassen

Vriendin M en ik hadden een vrijreizen-dagje Maastricht gepland. We zouden samen reizen, maar beiden hadden we een ander doel in de stad. Maar helaas dreigden de dassen roet in het eten te gooien. Die hadden met hun dassenburchten het treintraject tussen Den Bosch en Eindhoven onveilig gemaakt, dus moest er omgereden worden. Normaal is heen en terug 5 uur treinen. Nu zouden we via Rotterdam gaan, waardoor de reistijd totaal 1 uur langer werd. Was 6 uur in de trein zitten niet een beetje veel voor één dag? Misschien wel, maar we gingen toch.

De heenreis was om, voordat we er erg in hadden. Twee keer overstappen onderbrak even onze woordenstroom. We zijn al dik 45 jaar bevriend en hebben ook een collegiaal verleden, maar we hebben nog steeds gespreksstof te over. In Maastricht hadden we allebei familie te bezoeken, dus ging ieder een kant op. Ik liep langs de Maas in zuidelijke richting.

Het was nog geen terrasweer, helaas. Vandaag waren langs de Maas de mooie wolkenluchten en de zon cadeautjes.

Na het bezoek dook ik nog even natuurgebied de Kleine Weerd in, waar ik wat bloeiends op de kiek zette.

De gouvernementsgebouwen staken mooi af tegen een dreigende lucht.

In café Zuid trof ik M weer.

We dronken wat en liepen toen richting station. Het veranderlijke weer van wolkenluchten met zon leverde mooie beelden op.

Met weer een treinreis van 3 uur voor de boeg stapten we in. De trein had dezelfde route als de heenweg. Voorbij Eindhoven deden we Tilburg, Breda en Rotterdam aan, een spoortraject waar je normaliter niet hoefde te komen. Niet dat we veel meekregen van die steden, maar dat was ons cadeautje van de dassen. We hadden een leuke dag, zijn bijna helemaal bijgepraat, maar we hopen wel, dat het dassenprobleem snel wordt opgelost, want het is uiteindelijk toch een hele zit.

11 gedachtes over “Dankzij de dassen

 1. Wat me echt opviel was die ontzettend vuile trein op de eerste foto. Die dassen hebben heel wat op hun geweten. Het spoor blijft nog wel even dicht daar.

  Like

 2. Je hoeft niet op het verkeer te letten dat scheelt een hoop.
  Van mij mogen ze die dassen opruimen net als wolven herten en ganzen of tenminste toch zorgen dat het niet uit de hand loopt allemaal, het is teveel van alles.

  Like

 3. Wat leuk dat jullie zo samen kunnen reien en bij praten terwijl je toch een andere bestemming hebt. Hopelijk is het dassen probleem niet van een blijvende orde. Want een uur extra reistijd is niet iets om vrolijk van te worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s