Á plein temps

Een film die je laat meevoelen hoe het is, als je als gescheiden werkende vrouw en moeder alle ballen hoog moet zien te houden. Het verhaal situeerde in Parijs en omgeving. Je werd meegevoerd in de dagelijkse ratrace om overal op tijd te zijn. De muziek werkte mee, om als kijker hetzelfde opgejaagde gevoel te krijgen als de hoofdrolspeelster. Maar daarmee vond ik ook, dat men veel in herhaling viel.

Gelukkig heb ik dit soort hectische toestanden zelf niet hoeven mee te maken tijdens mijn werkzame leven. Het scheelt enorm als je een liefhebbende zorgzame echtgenoot thuis hebt natuurlijk.

4 gedachtes over “Á plein temps

  1. Ik had zo’n moeder die alle ballen in de lucht moest houden, weliswaar in een dorp, maar in de jaren vijftig-zestig van de vorige eeuw was het ook al een opgave. Ze heeft zich met heel wat baantjes gered, terwijl mijn vader het op alle fronten liet afweten. Ik vind haar nog altijd een dapper wijf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s