Rijkdom

Het thema van de dagelijkse fotochallenges waar ik aan mee doe, was rijkdom. Ik zag de bijdrages van iedereen, vandaar dat dit thema in mijn hoofd zat, toen ik mijn dag begon.

Uiteraard voel ik me rijk met mijn familie, kinderen en kleinkind. Maar het zit ook in andere dingen.

Ik stapte in de bus en werd door de buschauffeur verwelkomd met goedemorgen Jeanne. Ik vind dat rijkdom, zo gezien te worden. Uiteraard was de chauffeur een dorpsgenoot en daarin ondervind je dan toch weer de hartelijkheid van mijn dorp.

Ik voelde me rijk met mijn dochter. Ik was vier uur lang haar interieurverzorgster. Haar oude huis moest schoongemaakt voor de oplevering. Het klinkt misschien vreemd, maar ik voelde me rijk, dat ik haar mocht en kon helpen.

Naderhand, uitrustend thuis, komen er herinneringen boven drijven aan mijn leven samen met Sjaak. De veilige haven, die het altijd was, de mooie dingen die we deden, het genieten van kleine dingen. Het was rijkdom, 47 jaren lang. Daarbij moet ik weer denken aan een zinsnede uit een lied van Rowwen Hèze:

Soms is ’t beater iets moeis te verleeze.
Beater verleeze dan dat ge ’t noeit het gehad.

14 gedachtes over “Rijkdom

  1. Ja dat is zeker zo, beter te hebben gehad en te hebben verloren, dan nooit te hebben gehad. Mijn man stierf jan2014 na een huwelijk van 43 jaar, ik denk nog regelmatig aan hem.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s