Rondje om de rietvelden

Na twee dagen in huis moest ik er op uit. Te mooi weer om binnen te blijven. De zon kan alleen maar goed doen, dacht ik. Om niet meteen al mijn kruit te verschieten ging ik niet lopend maar met de fiets door de Purmer. Onderweg stapte ik af omdat ik daar het ochtendlicht zo mooi vond vallen.

Ik parkeerde mijn fiets bij de bosrand. Vandaar liep ik verder tot het rietland en de zon deed weldadig aan. Er was veel beroering in vogelland. Eerst zag ik een hele groep gaaien. Gelukkig bleef er eentje netjes zitten, zodat ik die kon fotograferen.

Het ganzengesnater was niet van de lucht. Steeds vlogen ze in tweetallen in de rondte.

Vanuit het riet hoorde ik ook allerlei vogelgeluiden, ten teken, dat er al heel wat vogels terug zijn om hier de zomer door te brengen. Maar het blijft ontzettend moeilijk om in dat riet een vogel te zien. Herhaaldelijk stelde ik scherp op, wat achteraf bleek, een pluim of zo te zijn.

Maar vandaag werd mijn geduld beloond met deze rietgors, die gewoon voor me op het pad ging zitten. Dat maakt het lekker makkelijk. maar helaas, weer geen blauwborst of baardman. Maar de aanhouder wint, zullen we maar denken.

Ook de plantenwereld ontkiemt. Ook daar doet de zon goed werk!

De laatste hoek sloeg ik om en ik was alweer bijna bij mijn fiets.

Ik had zowaar weer trek in een boterham!

7 gedachtes over “Rondje om de rietvelden

  1. Ja, die zon is geweldig! Ineens ziet alles er veel mooier uit. Prachtig ochtendlicht! En haha, die pluim. 🙂 Maar je hebt ook wel veel vogels kunnen ‘vangen’.

    Like

  2. Lekker er op uit kan nooit geen kwaad met een heerlijk voorjaarszonnetje. Extra vitamientjes getankt dat doet een mens goed, tel daarbij de vogeltjes op die voor Jouw camera er op hun mooist uit zien… Dan kan Jouw dag niet meer stuk. 👀👀🌞🌞

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s