Roofvogel- fotografie

Het is een beetje dubbel om roofvogels te gaan fotograferen, die in gevangenschap leven. Maar het is vergelijkbaar met een dierentuin. Op die plekken worden de dieren goed verzorgd en vaak zijn ze in gevangenschap geboren en weten ze niet beter. De vogels van de Valk Roofvogels in Lunteren krijgen ook geregeld even hun vrijheid, want dan mogen ze even vliegen en worden ze teruggelokt met een stevige prooi. De eigenaren zijn erg kundig en verzorgen de vogels erg goed. Dus dat sust mijn geweten wel wat. Het is voor ons tenslotte de enige manier om die vogels eens goed te kunnen observeren. En vier uur lang werden we getrakteerd op de mooiste exemplaren.

Het camera-geweld snorde er lustig op los. De sport is het om de mooiste foto te maken.

Voordat de één na de andere vogel werd getoond, konden we de instellingen van de camera al in orde brengen door foto’s van de eenden in de vijver te maken. Daar zaten ook al wat bijzondere exemplaren bij.

Tafeleend, slobeend, nonnetje, witoogeend en de pijlstaart. (los aanklikbaar)

De roofvogels zal ik soort bij soort de komende weken ten tonele voeren.

12 gedachtes over “Roofvogel- fotografie

  1. Ik vind het altijd wat komisch hebben, die mensen met die grote toeters maar het zal ongetwijfeld mooie foto’s opleveren. Kon jij je staande houden met je veel kleinere lens?

    Like

  2. Altijd heel indrukwekkend, roofvogels.
    Ben benieuwd naar je foto’s!
    Heb zelf een keer in een vogelhut voor roofvogels gezeten. Zo machtig als er dan een buizerd en een havik voor je neus landen op nog geen 2 meter van je vandaan 😍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s