Wat groeit en bloeit

De meimaand is natuurlijk bij uitstek de maand van de vogels, die hun ei leggen, maar de plantengroei is natuurlijk ook ongekend mooi. Ik fietste door het Ilperveld en daar zijn de wegkanten weer zo kleurrijk op dit moment. Ik was op de fiets, maar ik had beter kunnen gaan lopen, want ik stond overal stil, zo mooi.

Ik herken de volgende soorten: echte koekoeksbloem, distel, zuring, ratelaar, paarse en witte smeerwortel.

Ik had een alarmerend artikel gelezen, dat de gele lis niet meer zo veelvuldig zou groeien in dit natuurgebied. Gelukkig zag ik er nog genoeg. Voor wat dat waard is natuurlijk.

De weidsheid van het landschap en hoe daar aan de einder ons dorpje zo mooi erbij ligt.

Niet te versmaden.

16 gedachtes over “Wat groeit en bloeit

  1. Prachtig! Ja als je loopt zie je veel meer en jij zeker vooral omdat je ook veel meer met fotograferen bezig bent. Op de fiets stop ik al helemaal niet, of het moet wel heel bijzonder zijn.

    Like

  2. Ik maak er ook een sport van om de planten en de bloemen die ik zie te benoemen en wat ik niet weet zoek ik op, zo wordt mijn kennis steeds groter.

    Like

  3. Dat is ook toevallig, gisteren tijdens het fietsen vond ik dat er best veel gele Lisse in de polder stonden. Jij hebt ook weer een mooi rondje gemaakt, genieten op dit moment hè !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s