Met bloggers naar Artis

Uit Drenthe, Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland kwamen ze. De bloggers waar ik mee had afgesproken hadden er allemaal een pittige reis opzitten. Ikzelf was met 25 minuten op de plaats van bestemming. (jammer van de steiger op de foto)

Dat de plek waar werd afgesproken zo dichtbij was, is ook een van de redenen, dat ik was ingegaan op de uitnodiging. Bovendien leek het me leuk om wat mensen te leren kennen, waar ik toch vrij veel van weet omdat ik geregeld hun blog lees. Daarbij komt, dat Artis altijd leuk is om te bezoeken. Dus daar ging ik in gezelschap van een paar echte dierentuinkenners. Het is speciaal om mee te maken, hoeveel deze mensen weten van de dieren in Artis, maar ook van dieren in andere dierentuinen. Natuurlijk heb ik weer veel te veel foto’s gemaakt en is het weer moeilijk kiezen. Ik was blij met de luiaard.

Eindelijk trof ik de wolf eens aan de wandel aan. Ik zag hem nog nooit goed daar.

De stokstaart genoot van de zon.

In Artis ben ik toch altijd gecharmeerd van de mooie gebouwen. Ze zijn al oud, maar daardoor heel stijlvol. Voor reptielenhuis , vlinderhuis, aquarium enz. blijven ze uitermate geschikt.

Gelukkig zijn dierenverblijven van grote dieren wel aangepast en vernieuwd. Vroeger hadden die wel echt weinig bewegingsvrijheid. Inmiddels hebben de giraffen een heerlijk terrein, samen met zebra’s en andere dieren..

De olifanten hebben ook geen klagen, alleen de leeuwen moeten nog even wachten, maar we zagen, dat er hard gewerkt wordt aan hun nieuwe verblijf en dat is ook erg nodig.

In het vlinderhuis was veel diversiteit te bespeuren. Zo prachtig!

Het was een heerlijke dag. Bedankt Melody, Daphne, Vonne, Esther, Riet, Liesbeth en Bea.

19 gedachtes over “Met bloggers naar Artis

  1. Pingback: 13 – Melodyk
  2. Kort geeleden naar het Groote Museum geweest dat pas sinds een jaar open is en ook zo’n mooi oud gebouw is. De oude vitrinekasten zijn hergebruikt en alleen al het gebouw te zien was geweldig. In mijn jeugd woonde ik op loopafstand van Artis dus er heel veel geweest

    Like

  3. Ik was er afgelopen zondag en je hebt gelijk, Artis is altijd leuk. Of je nou gericht bent op de dieren of juist op de planten. Of de mensen. Ik was er nu lang niet geweest en er is best veel veranderd. Nog mooier geworden. Leuk jullie zo met elkaar!

    Like

  4. Knap dat je die luiaard hebt, ik kon hem zonder camera nauwelijks vinden. Je hebt een mooi compleet verhaal in foto’s kunnen maken. Ik vond het leuk je nu in het echt te leren kennen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s