En wat vliegt

Ik richtte me dus in mijn vorige blog op de plantjes, maar ik merkte, dat alles wat vleugels heeft toch ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me heeft. Dus had ik naast de vele foto’s van planten, weer allerlei anders op de rol zitten. Kijk maar mee:

hommel, geaderd witje, fazant, zwaluwen, rietzanger, parkeend?, buizerd en kievit.

Ook zag ik nog een visdiefje in actie

en een grutto-dans.

Maar mijn lucky shot was toch deze fuut, die iets uit het water trok. Helaas kan ik niet thuisbrengen wat hij in zijn bek heeft.

19 gedachtes over “En wat vliegt

 1. Ken je de app ObsIdentify?
  Die vertelt jou wat je ziet… welk dier/insect etc

  Vandaag krijg je ook de kans om veel dieren en groei/bloei te fotograferen 😉

  Tot straks

  Like

   1. Oké dan… dat weet ik, het geeft wel een zoekrichting.
    Indien die bij mij twijfel zaait gebruik ik als extra altijd Google lens

    Like

 2. Mooie foto’s al zie ik meer een kleine waterrat in de bek van de fuut, maar het kan natuurlijk van alles zijn tot aan een vreemd gevorm plukje waterplant aan toe. Fijne maandag gewenst.

  Like

  1. https://rivierkreeft.nl/

   Denk deze en dan de ‘blauwe’ variatie:

   Europese rivierkreeft
   De Europese rivierkreeft (Astacus astacus) is de enige inheemse rivierkreeft in Nederland. Over het algemeen is hij bruin tot zwartbruin, de scharen zijn dan aan de onderkant felrood. Een blauwe variatie van deze soort komt ook vaak voor, dan is de onderkant van de scharen niet rood. Mannetjes kunnen tot wel 16 cm worden, vrouwtjes blijven doorgaans klein.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s