Bijzondere plekken

Nu ben ik al  veel overal in Zuid Limburg geweest. Tijdens de paasdagen wandelden we toch langs een aantal bijzondere plekken, die helemaal nieuw voor me waren en echt heel bijzonder.

IMG_4570  In Mesch staat een oorlogsmonument, want dat is de eerste plek waar de geallieerden Nederland binnentrokken en begonnen met de herovering op Duitsland.

IMG_4613

In Cadier en Keer vind je een Kruiswegtuin. Uiteraard de kruiswegstaties in de twaalf torentjes, een kapel met een pièta en een Lourdesgrot. Je kunt er dus je katholieke hart ophalen, maar ook genieten van het weidse uitzicht.

IMG_4627 IMG_4620
Een beeldentuin op Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer was ook erg de moeite waard. Oude vervallen gebouwen zijn de afgelopen winter omgetoverd tot een beeldschone uitspanning, die ook voor velerlei doeleinden gebruikt kan worden. De ligging tegen de mergelrotsen aan kan niet specialer.

IMG_4651

Tot slot ontdekten we net buiten Bemelen een schitterende stilteplek. Het was een soort groeve en de zijkanten waren helemaal begroeid met witbloeiend Daslook. Prachtig!

Een gedachte over “Bijzondere plekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s